הרמת סינוס

הרמת סינוס

הרמת סינוס היא פעולה כירורגית שנעשית שלב אחד לפני השתלת שיניים ומחוסר ברירה משום שאין יותר עצם שבה אפשר לבצע את ההשתלה. אחת הדרכים המוצלחות והמתקדמות לעזור לאנשים שאיבדו את שיניהם היא השתלת שיניים. במקום התותבות שנהגו לתת בשנים עברו היום אפשר להשתיל שיניים בחניכיים באמצעים מתקדמים וקלים ליישום, וזה הרבה יותר יעיל ונוח מכל שיטה אחרת להחזיר את החיוך לפנים. אנשים כאלה מאבדים שיניים בגלל בעיות מבניות או גנטיות, בגלל מחלות או בגלל דלקות חוזרות ונשנות שפוגעות בחניכיים וגורמות להתרופפות אחיזת השן ולאיבודה. במקרים כאלה של זיהומים ודלקות עלול להיווצר נזק לא רק לרקמות החניכיים המזוהמות אלא גם לעצם עצמה. לשם כך מבצעים הרמת סינוס וכל הפרטים לפניכם.

מה קורה בעצמות החניכיים?

כל חשיפה של עצם החניכיים וכל אובדן שן יוצר יחד עם דלקות וזיהומים גם אובדן מאסת עצם. העצמות נמצאות בלסתו ואחת מהן קרובה לסינוסים, ומשום כך הרמת סינוס היא למעשה השתלת עצם כדי להרחיק את הסינוס וליצור עצם חדשה. כשהעצם מידלדלת היא מתפוררת ולא יכולה לשמש בסיס טוב להליך של השתלת שן, משום שהשן מחולקת לשני חלקים – בסיס שהוא הבורג שמושתל לתוך העצם ועליו הכתר, השן עצמה. את השתלת העצם אפשר לעשות עם פירורי עצם אמיתית או עצם סינתטית והיא נעשית לפי מצב הנזק ועד כמה הוא חמור. היא יכולה להיות בכל היקף שהוא לפי שיקול הרופא אבל מה שחשוב לדעת הוא שזה לוקח זמן עד שזה מצליח להיקלט ולעשות את העבודה.

איך נעשית השתלת עצם?

המיקום הרגיש של ההשתלה הוא ליד הסינוסים ולכן כל חלל שייווצר שם בגלל אובדן עצם ושם מסכן את המטופל בדלקות וזיהומים קרובים מדי למוח. הרמת הסינוס נעשית על ידי שני סוגים של הרמה – פתוחה וסגורה, ושתיהן נקבעות לפי נתוני המטופל ומצבו והחלטת הרופא. הרמה פתוחה מיועדת למקרה של מחסור גדול בעצם עד 5 מילימטר. פותחים דרך חלל הפה חלון וממלאים אותו בתחליף עצם. הרמה סגורה היא בגודל מילימטר לערך דרך עצם הלסת. בשני המקרים מקווים שתחליף העצם יעודד את הגוף לקלוט את העצם וליצור תאים חדשים סביבו כך שתיווצר עצם חדשה. התהליך לוקח זמן ואורך כמה חודשים שרק לאחריהם בודקים אם זה הצליח ואם צמחה עצם מספיק חזקה וגדולה כדי לקלוט את השתל.

אולי יעניין אותך:  ניתוחי כתפיים – אל תסתבכו עם רופא לא מקצועי

החלמה

ההחלמה מהליך כזה אורכת בשלב הראשון עד שבוע כשזה כולל דימומים מהאף, בצקת וכאבים שאמורים לשכוך עם הזמן. לאחר מכן הגוף מתחיל בבניית עצם חדשה סביב השתל ונעשה מעקב אחר המטופל בחודשים הבאים. אם הכל הולך כשורה אפשר בתוך כשנה לעבור להשתלת השיניים עצמה. יש להישמע להנחיות הרופא בימים הראשונים לאחר ההחלמה ולשמור על היגיינה ועל החניכיים לאחר מכן כדי לתרום להצלחת ההשתלה.

You Might Also Like